Historie

Het ontstaan van verhuisbedrijf Van Hoek gaat terug tot het begin van de vorige eeuw. Aanvankelijk is het bedrijf door Klaas van Hoek gestart als bodedienst, maar al snel werd het verhuizen als een interessantere markt beschouwd. De heer Van Hoek verhuisde het bedrijf naar Groningen en na de Tweede Wereldoorlog richtte het bedrijf zich volledig op de verhuismarkt.

In de jaren ’60 werden de activiteiten uitgebreid met het specialisme overzeese verpakkingen voor bijvoorbeeld emigraties. Vele gezinnen, ondernemers en vooral boeren werden verhuisd naar Australië, Canada of de VS. De slogan “Verhuist alles – iedereen – overal heen!” is in die tijd reeds ontstaan! Het bedrijf werd door Wim van Hoek voortgezet.

Eind jaren ’70 verhuisde Van Hoek zelf naar een nieuw pand, het huidige pand aan de Emdenweg op het industrieterrein Euvelgunne te Groningen. Gunstig gelegen ten opzichte van de toegangswegen tot de stad Groningen, maar ook dichtbij de snelwegen richting de Randstad en Duitsland.

Tot Uw Dienst

In 1981 is het bedrijf overgenomen door Leo Venhuizen sr. en gefuseerd met zijn expeditiebedrijf “Tot Uw Dienst”. Daarna is het bedrijf overgegaan naar Harry Venhuizen, die het in 2010 weer heeft overgedragen aan zijn zoon, Leonard Venhuizen. Daarmee is het verhuisbedrijf een echt familiebedrijf geworden.

UTS

In het begin van de jaren ’90 hadden een tiental verhuisondernemers verspreid over Nederland het idee opgevat om op bepaalde gebieden samen te gaan werken en van elkaars diensten gebruik te maken. Harry Venhuizen was één van deze ondernemers. De basis van UTS Nederland was hiermee gelegd. De samenwerking liep zodanig dat het uiteindelijk wereldwijd werd uitgerold. In Nederland is UTS met name een verkooporganisatie gericht op het bedienen van landelijke klanten met uniforme verhuis- en bedrijfsdiensten.

Over ons

Momenteel werken er ca. 18 mensen bij verhuisbedrijf Van Hoek. Al het verhuizend personeel is minimaal opgeleid als verhuizer en projectverhuizer. Een aantal personeelsleden zijn ook opgeleid als voorman verhuizer, voorman projectverhuizer of projectleider.

Tevens heeft het bedrijf een modern wagenpark met schone en duurzame Volvo verhuiswagens, aangevuld met elektrische bestelwagens, verhuisliften en heftrucks. Voor de opslag van inboedels, inventarissen en archieven zijn verschillende opslagsystemen in gebruik, allen gekoppeld aan online dienstverlening voor optimaal inzicht.

Lees ons volledige bedrijfsprofiel